Kavicskép kiállítás a (központi) Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Ősszel, helyet kap új kiállításom a Fővárosi szabó Ervin Könyvtárban, melyre olyan újdonságokkal készülök, amit egészen addig  facebookra és a weboldalra sem kerül ki. Viszont megmutatom az első képet, ami biztosan ezen a kiállításon lesz élőben látható, a gyerekek örömére. A kiállításra mint mindig, most is teljesen új kavicsképekkel érkezem, "valami régi, valami új" köntösben... olyannal is, ami eddig még nem volt.

A kavicskép kiállítás helyszíne

Azt gondolom, hogy a könyvtár mind tömegközlekedés szempontjából, mind megközelíthetőség, ismertség szempontjából lehetőséget ad arra, hogy kavicskép kiállításom ismét a legjobb helyszínen valósuljon meg. Nagyon örülök, hogy szívesen fogadnak, és a kiállítás megnyitójához egy tágas helyszínt tudnak biztosítani. Így többen beférünk a megnyitóra, mint az eddigi kiállításaimon. Ezért is mertem  hónapokkal előbb meghirdetni. A kiállítás megnyitójára 2019. szeptember 6-án, 18 órakor kerül sor. Ezt követően egész hónapon át megtekinthető lesz; hétköznaponként 10-20 óráig, szombatonként 10-16 óráig. Én már alig várom! 

Tervek, és a kiállításra való kavicskép készítés  néhány titka

Minden egyes kavicskép más és más, és minden kiállításomra új kollekcióval készülük. Az őszi kavicskép kiállítás most ehhez képest is ad valami újat, amit teljes egészében nem árulhatok el, hiszen akkor nem lenne meglepetés. A képek egymáshoz való viszonyában lesz összefüggés, de nem úgy, mint a sorozatoknál, hanem valami más módon. Persze továbbra is teret hódítanak a szóló képeim, melyek egyesével, önmagukban is mindent elmondanak egy-egy témán belül.

Elkészült az első kavicskép a kiállításra!

Nagyon szeretek "csak úgy", spontán alkotni. Ilyenkor menet közben, minden előzetes terv nélül alakul a kép. A "Város-széli macskakórus" című képem épp egy ilyen. Régebben festettem egy "csillagos ég" háttér-képet, aztán félretettem. Ez pár hónapja volt már. Tegnap elővettem, hogy folytassam, a kavicsokkal. Felkerültek félkör-ívben a házak. Nagyon szeretek aszimmetrikus, meseszerű házakat készíteni kavicsokból. Nos, amikor elkészült a városka, megállapítottam, hogy szívesen laknék valamelyik házban, olyan "kis" otthonos lett. Nézegettem a kavicsképet, örültem, mert negyon tetszett. Alul volt még hely, hogy a házacskákon kívül más is kerüljön oda. Ekkor jött az ötlet, hogy épp egy éjszakai macskakórus hiányzik. 

 

 

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!