Lakásfelújítás, színek, és kavicsképek

A küszöbön áll a nyár. A jó idő az alapfeltétele annak, hogy a lakást festetni lehessen. Ilyenkor a friss falakon túl, megújulásra vágyunk. Most mi is ebben a cipőben járunk. Az én falamon is méltó helyre kerülnek végre, a festés után a kavicsképek.

Öröm az  „ürömben”, vagyis kavicskép – vigasz…

Pár nap, és ami mozgatható, az el lesz mozdítva a mi otthonunkban is, mivel ki kell festenünk. Ilyenkor az ember azzal vigasztalja magát, hogy amikor véget ér, minden friss és üde, tiszta lesz a lakásban. Nehéz az a két hét, amíg minden a feje tetején áll… én most arra gondolok, hogy a saját kavicsképeim, amik eddig nem kerültek ki (úgyis felújítás lesz… címszó alatt), most végre méltó helyükre kerülhetnek. Ez vigasztal valamelyest a nagy rumli előtt. Fontos, hogy találjunk valmit, aminek gondolatban addig is tudunk örülni, amíg a festékes vödröket és a nejlonokat kerülgetjük, miközben egy kiskanálért valódi túlélő-küzdősport bevetésével jutunk el....

Színek és kavicsképek

A nappalim és a konyhám, valamint az étkező egy légtérben vannak; egy pult választja el a konyhát az étkezővel egybekötött nappalitól. Nos, a falak színe: a nappaliban hófehér lesz, ugyanis tiszta fényt tükröz, amit nagyon szeretek. Az étkezőnél van egy szögletes „boltív”, ami világos okkersárga-napsárga keverék színt kap, ez vidítja és oldja a nappali fehér, a konyha szürkés-kasmír dominanciáját. Mivel a konyhabútor szürkébe hajló kasmír színű, így a konyha falai közül három hófehér, és egy ugyanolyan árnyalatú lesz, mint a szekrény. A képen látszik, hogy több színnel kísérletezem, de a kevesebb néha több. A nappaliba, a (leendő) komódok fölé fogom tenni a kavicsképeket. A saját kavicsképeimet! Mivel többnyire meleg színekből áll a berendezés, kell valami, ami oldja, így hideg, és meleg hátterű, színű kavicsképeket vegyesen fogok feltenni a falra.

A kavicsképek, dekor képek elhelyezése

Van egy nagyon fontos szempont, amit figyelembe kell venni, amikor egy falra egyszerre több dekor képet helyezünk ki egymás közelébe. Legyen az kavicskép, vagy bármilyen egyedi falikép. Ha ezt nem vesszük figyelembe, nem fogjuk tudni, mi az oka, de zavarni fogja a szemünket és az "agyunkat" a végeredmény. Ezt a következő blog-bejegyzésemben fogom jobban kifejteni, megmagyarázni, és gyakorlatiasan megmutatni. Ha egyszerre több egyedi képet szeretnél feltenni egymás közelébe, ezt a szabályt feltétlenül be kell tartanod, ezért várlak legközelebb is! Köszönöm, hogy ismét velem tartottál!

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!