A kavicsképek ívei - Igazán én vagyok

Rendszeresen kapok tőletek olyan visszajelzést, hogy első ránézésre tudjátok, melyik kép tartozik hozzám. Mindig a lágy ívek szerelmese voltam. Most valami igazán sajátos élményt osztok meg veletek...

Kavicsképek – és könnyed finomság?

A kavicsokról először a hideg, rideg formavilág jut eszébe a legtöbbeknek. Pedig csak az elrendezéstől és a teljes kompozíciótól függ minden. A kavicsoknak is vannak ívei, amit a háttérrel csak méginkább kiemelek. A harmónia azt az összhatást jelenti, amit a kész kép sugároz.

A kavicsképek íveiről

Gyerekkoromtól fogva a finoman ívelt formavilág tetszik leginkább. Legyen az épület, lépcsőkorlát, szőnyegminta, jármű, vagy bármi. Az ívekben is csak a visszafogottan elegáns, kifinomult vonalak tetszenek. Azt hiszem, ez a szemléletmód, és ízlés jelenik meg a kavicsképek hangulatában is. Ma egy olyan képet hozok nektek, ami egyszerűségében nagyszerű és sokat mondó, az ívek harmóniájában.

A kavicskép háttere

Szinte védjegyemmé váltak a lágyan egymásba olvadó vonalak. Itt látható, a kavicskép előre kialakított hátterén az áttetszőségében "fénylő", mégis visszafogott vonalvezetés. Élvezettel festem az íveket, szinte úgy érzem, hogy „magamat, lelkem egy darabját teszem oda” a vászonként funkcionáló falemezre.

A kész kavicskép

Itt már érzékelhető a kompozíció, amit a festés előtt, a kezdet kezdetén, a natúr falemezen is „látni kell” ahhoz, hogy a végeredmény olyasmi legyen, amit eltervezek. Ez egyfajta „visszafelé” gondolkodást kíván. Most egyenként kitérek az apró részletekre. Ritkán teszem meg, hogy felhívom rá a figyelmet, hiszen minden részlet önmagért beszél. Az emberi szem és agy a harmóniára van „kódolva”. A lány „mákos” szoknyájának színe, pöttyei a Hold körüli égbolt mintájával harmonizálnak. A szoknya jobb íve pontosan követi a lámpa felől szűrődő fehér fény ívét. A hölgy kistáskáján a kicsi „Hold” harmonizál a Holddal és az őt körülölelő fénnyel.  A lány finom tengerüvegből készült sálját szintén úgy fújja a szél, hogy az „alsó”, sötétebb színű ív vonalával van szinkronban. A férfi fejét jobban megvilágítja a Hold, így haja világosabbnak látszik. A hölgy haja szépen be van szárítva. A többi részletet fedezzétek fel ti! Van még pár… Hogy tetszik?

Végül néhány gondolat a kavicskép rendeléssel kapcsolatban

Sokan órákat töltenek az internet előtt, mivel valami olyan egyedi ajándék ötlet után kutatnak, amitől egészen személyes lesz a meglepetés. Amikor rám találnak, már nem keresnek tovább. Ha a dekor képek, faliképek világát nézzük, azon belül is a kavicskép az, amit lehetetlen ugyanúgy rekonstruálni. a kavicsok szín és formavilága miatt minden egyes darab más és más. De nem „csak” minden darab más, hanem még az is, hogy ki mit lát bele egy-egy kavicsba. Az biztos, hogy a kavicskép minden korosztálynak, minden alkalomra telitalálat. Kavicskép rendeléssel kapcsolatban telefonon, vagy üzenetben tudok tájékoztatást adni.

 

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!