Blog

Névváltozás

Sziasztok! Láthattátok - akik az oldalamat rendszeresen nyomon követitek -, hogy a nevem megváltozott. Többen megkérdeztétek az okát, illetve, még többen nem mertétek megkérdezni, csak kikövetkeztettétek, találgattátok... 

tovább olvasom
A kavicskép, amely szó szerint körbejárta a világot

Különleges, egyforma árnyalatú csíkos kövekből alkottam a kavicsképet, de a pálmát a kompozíció, és a mondanivaló vitte. Rengeteg művészeti oldalon kapott helyet, spontán megosztások, és minden egyes helyen több-ezer reakció…míg egyszer csak elmaradt a kavicskép mögül a nevem…

tovább olvasom
Egyedi kavicskép pedagógusoknak, évzáróra, ballagásra, búcsúztatóra

Egyedi kavicskép pedagógusoknak, évzáróra, ballagásra, búcsúztatóra

Ilyenkor, év vége közeledtével az SZM szülőkkel az élen, nagy fejtörést okoz, milyen különleges ajándékot adhatnának a gyermekeik szeretett pedagógusainak? Az internet böngészőjét használva, fárasztó, és kiábrándító tömegcikkek "ömlenek rájuk". Valahogy egyik sem az, ami kifejezi: értékes vagy, különleges vagy, megbecsültünk azzal, hogy számodra a legszemélyesebb ajándékot választottuk!

tovább olvasom
A kavicsképek a kézzel készített termékek közt az élvonalban...

Az online rendelések korát éljük, a shoppingolás már-már hobbi szintű világában valódi kuriózumnak számít egy-egy kézzel készült termék, pláne, ha megismételhetetlen, egyszeri, és ezért egészen egyedi, személyes…

tovább olvasom
Különleges alkalmakra választott kavicsképek

Pedagógus búcsúztató, kollega-búcsúztató, nyugdíjba vonulás, közös ajándék a főnöknek, kerek évfordulók, és még sorolhatnám… biztos, hogy csak szigorúan „témába vágó” kavicsképek a leg-ideálisabbak?

tovább olvasom
Néhány szó a kavicsképek méretéről

Amíg a megrendelők kezébe nem kerülnek a kavicsképek, fotóról nehezen tudják elképzelni, hogy élőben mekkora a kavicskép, s a képen maga a kavics. Ezért megmutatom nektek!

tovább olvasom
Limitált széria, karácsonyra! A facebook oldalamon elérhető angyalkák!

Hamarosan egy "limitált sorozattal" szeretnélek meglepni titeket! Készülnek 13x24 cm méretű angyalkás képeim, mindegyik más és más, szinte "személyiségekké váltak". Nagyon szeretem.... Mivel rengetegen érdeklődtetek az ilyen méretű képek iránt is, most karácsonyra kivételt teszek. Akik figyelemmel kísérnek, tudják, hogy megrendelésre ebben a méretben nem dolgozom. A képeket egyenként 12.000 Ft egységáron lehet majd elérni. Minden angyalkát ellátok majd egy fantázianévvel, mely a képre kattintva lesz látható. Ha valaki szeretné valamelyik "tündérszépet" hazavinni, akkor a nevét kell nekem megírnia. Az alábbi kép egyelőre csak ízelítő, vásárolni még nem lehet, de legyetek résen... nézzetek be minél gyakrabban! A megosztásokat szívből köszönöm, hiszen nagyon sokan várhattátok már (...) 

tovább olvasom
Számomra az egyik legkedvesebb kavicskép

Van úgy, hogy az egyik munkádat – én az „Anya-lánya” kavicsképpel vagyok így -,  az idő múlásával egyre jobban megszereted, de az már magántulajdonban van… de úgy jó, ahogy van. :-)

tovább olvasom
Mire figyeljünk, ha több dekor képet teszünk egymás közelébe?

Ahogy ígértem, folytatom lakberendezés – lakásfelújítás témakörben  a gondolataimat, mivel most ez ügyben én is érintett vagyok. Ha adott egy falszakasz, ahol több dekor képet is szeretnénk egymás mellé tenni, bizonyos szabályokat jó figyelembe venni.

tovább olvasom
Ha elmúlik karácsony...

Nem csak a Karácsony az az ünnep, amire kavicsképet ajándékozhatunk! Az idén, 2019-ben már beteltek a helyek a naptáramban a karácsonyi ajándéknak szánt kavicskép rendelések tekintetében.... VISZONT FACEBOOK-OLDALAMRA FOLYAMATOSAN FOGOK FELTÖLTENI (KARÁCSONYRA) SZABADON MEGVÁSÁROLHATÓ KÉPEKET... ÉS már megvettem ám a 2020-as naptárt! Várom elképzeléseitek leírását! Ne feledjétek! Érdemes a jeles nap dátumánál minumum 1-2 hónappal előbb egyeztetni a rendelést!

tovább olvasom
Lakásfelújítás, színek, és kavicsképek

A küszöbön áll a nyár. A jó idő az alapfeltétele annak, hogy a lakásokat festetni lehessen. Ilyenkor a friss falakon túl, megújulásra vágyunk. Most mi is ebben a cipőben járunk. Az én falamon is méltó helyre kerülnek végre, a festés után a kavicsképek.

tovább olvasom
Kavicskép mese - mindenkinek

Réges-régi álmom, hogy egyszer (és utána többször) kavicskép mesekönyvet jelentessek meg. Az első lépést már megtettem. A következők még előttem vannak…

tovább olvasom
A kavicsképek ívei - Igazán én vagyok

Rendszeresen kapok tőletek olyan visszajelzést, hogy első ránézésre tudjátok, melyik kép tartozik hozzám. Mindig a lágy ívek "szerelmese" voltam. Most valami igazán sajátos élményt osztok meg veletek...

tovább olvasom
Táncoló kavicsképek

Minden kavicskép üzenet. A mai, táncos most különösen is szól mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, erőseknek és gyengéknek, fürgelábúaknak és „megmacskásodott” lábúaknak… Megígéred, hogy teszel egy próbát?

tovább olvasom
Nagy bejelentések, kavicsképek titkai

Sok mód, lehetőség adódik, hogy a nagy híreket olyan módon tálaljuk, ami igazán emlékezetes lesz, generációkon át…

tovább olvasom
Kavicskép készítés: Látni, amit mindenki, miközben arra gondolni, amire még senki...

Az idézet Szent-Györgyi Alberttől származik, akiről tudjuk, hogy látta, amit mindenki, és gondolt „egy olyat”, amit addig még senki… Ahányszor olvasom, vagy hallom tőle ezt az idézetet, mindig a kavicsképek, vagyis a kavicskép készítés jut eszembe.

tovább olvasom
Sokszor a „legkisebb” a „legnagyobb”… a kavicsképek fő „alkatrészei”

Eddig mindig csak a pozitívumokról szóltam. Nem azt akarom mondani, hogy most negatív leszek, de elárulom a kavicsképek készítésének egyik legküzdelmesebb titkát.

tovább olvasom
Kavicskép elemzés

Egy különleges kérésnek tettem eleget, amikor elvállaltam ezt a kavicskép rendelést. Van ebben a képben humor, de van benne nagyon sokat mondó komolyság is. A képnek ezt a címet adtam:

tovább olvasom
Ülj ide, lásd a kavicsképet úgy, ahogy én!

Szívesen leülnél erre a székre? Én igen. Gondolatban mindannyiszor megteszem, ahányszor egy-egy kavicskép az első ihletettségtől kezdve a megvalósuláson át megszületik. Szeretem a csendet. Szeretek visszavonulni a világ inger-kavalkádjától a saját belső világomba.... így indul minden... 

tovább olvasom
Milyen kavicskép illik a lakásomba?

(Lakásom a lelkem tükre) … ezt eddig is tudtuk. A sokféle stílus és divatirányzat között olykor önmagunkat keressük. Akkor is, amikor egyedi falikép után nézünk. Mi az, ami a leginkább tükrözheti azt, hogy milyenek vagyunk valójában? El lehet-e választani egymástól a két kérdéskört: Milyen a személyiségem vagy/és (mit diktál) a divat? Találkozik-e a kettő, illetve szét lehet-e választani egymástól? Mitől lesz valóban különleges az otthonom? Mit jelenthet egy-egy kavicskép?

tovább olvasom
Egy kalapos kavicskép története

A „Zsenge szerelem” című kavicskép az már az első kiállításomon szerepelt, az egyik legkedveltebb darab lett. Többen szerettek volna hasonlót rendelni, dehát ki kell várni, amíg ilyen különleges kavics-kalapot ad a természet. 

tovább olvasom
Egyedi dekorkép készítés

Mi a kulcsa annak, hogy a kész mű személyesen "megszólít"? Részek az egészből - vagyis hogy áll össze az egyedi dekorkép kavicsokból? Mitől lesz sokkal több, mint egy puszta tárgy? Adott egy falemez, sok-sok kiló kavics, néhány ecset, akrilfesték, és végül, de nem utolsó sorban a készítő személyisége, lelkisége.

tovább olvasom
Mit kockáztat, aki kavicsképet rendel? Vagy netán kockázat nélkül csak nyer?

Mindjárt az elején válaszolok: semmit nem kockáztat. De hogy lehet ez? Egészen egyszerűen úgy, hogy minden egyes egyedi kavicskép rendelésnél megelőlegezem, az alkotásról küldött fotó alapján el lehet dönteni, hogy meg szeretnék-e vásárolni? Így aki „kockáztat”, az egyedül én vagyok, de ez sem igaz, soha nem érzem így.

tovább olvasom
A ti örömötök az én örömöm – avagy mikor a kavicskép abszolút telitalálat!

Az öröm egy különleges érzés! Osztozni kíván másokkal, legalábbis akkor az igazi, ha megosztjuk! Ma három storym van számotokra, akár a ti történetetek is lehetne… Minden kavicskép rendelés izgalmas feladat elé állít! Akik különleges ajándékot szeretnének adni, egyedi ajándék ötletek után kutatnak, eközben rám találnak, abból mindig öröm fakad.

tovább olvasom
Műhelyem titkai - avagy kavicskép „alkotókuckóm” története

Hosszú – hosszú évek óta a lakásunk egy-egy sarkában, de legfőképpen a nappalinkból „elcsípett” részben alkottam, ha időm engedte. 

tovább olvasom
Kavicskép nyereményjáték 2019. május 11-19!

Szilajka Erzsébet ev. a  Kavicsművészet, Kavicsképek - Pebble Art - Szilajka Erzsébet című  facebook-oldalán szervez és bonyolít le kavicskép nyereményjátékot, amelyben részt vehet ...

tovább olvasom
Egyedi képek - egyedi stílus

Egy weboldal létrehozásánál fejtörést okozhat a Logo, és az arculat kialakítása. Nekem nem kellett ezen gondolkodnom...

tovább olvasom
Kavicskép kiállítás 2019. szeptember 7-27.

Szeretettel hívok és várok mindenkit legújabb kiállításomra, ahová új képekkel érkezem! A kiállítás megnyitójára 2019. szeptember 6-án, 18 órakor kerül sor. A kiállítás megtekinthető: 

tovább olvasom
Megnyílt a legújabb kavicskép kiállítás!

Köszönöm mindenkinek, aki velem ünnepelt, és az elkövetkező három hétben megtekinti legújabb kavicskép kiállításomat, Budapesten! A megosztásokat nagyon megköszönöm, már csak azért is, mert az elkövetkezendő években vidéken lesznek kiállításaim, így a budapestiekkel egy pár évig nem találkozom, hacsak el nem jönnek a többi színhelyre, kissé távolabbi városokba. 
2018-ban, Budapesten volt az első kavicskép kiállításom az Aranytíz Kultúrházban, majd idén tavasszal, a Duna Palota adott helyet a második tárlatnak, ahová teljesen új képekkel érkeztem. A harmadik pedig ez a 2019 szeptember 6-án megnyílt tárlat, szintén egészen új alkotásokkal. Azért választottam Budapest színhelyeit elsőként, mert miután elindult facebook-oldalam, később a weboldalam, Budapestről kaptam a legtöbb visszajelzést, innen követték a legtöbben alkotói munkámat. Idővel az egész országból, köztük szülővárosomból is egyre többen érdeklődtek, ezért a következő évek kiállításait viszem vidékre, elsősorban Nagykanizsára, ahol születtem és élek. Köszönöm a budapestieknek azt a sok biztatást, támogatást és bátorítást, amit kaptam eddig, és amire ez után is számítok, majd reményeim szerint eljön az ideje, amikor ide újra visszatérek. Szerintem ez a hármas szám – a három kiállítással Budapesten – így most kerek.

tovább olvasom
Kavicskép kiállítás a (központi) Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Ősszel, helyet kap új kiállításom a Fővárosi szabó Ervin Könyvtárban, melyre olyan újdonságokkal készülök, amit egészen addig  facebookra és a weboldalra sem kerül ki. Viszont megmutatom az első képet, ami biztosan ezen a kiállításon lesz élőben látható, a gyerekek örömére. A kiállításra mint mindig, most is teljesen új kavicsképekkel érkezem, "valami régi, valami új" köntösben... olyannal is, ami eddig még nem volt.

tovább olvasom
Nyár – itt az esküvőszezon! A kavicskép igazán különleges ajándék…

Elfogytak a „last minute” tartalék- esküvői kavicsképek, de ez nem jelenti azt, hogy éppen most is ne készülne egy, amolyan „tegnapra szeretnék rendelni egyet”, utolsó pillanatban is elvihető kavicskép.

tovább olvasom
Beköszönő, avagy miért jött létre ez a kavicskép weboldal?

2017-ben indítottam egy facebook oldalt abból a célból, hogy bemutathassam kavicsképeimet, melyeknek már jó ideje nagy sikerük volt családom, ismerőseim, barátaim körében. 

tovább olvasom
Ajánlatkérés