ELŐRENDELHETŐ KAVICSMESE-KÖNYVEM

Sziasztok! Már a nyomdában van az új, és egyben első könyvem.  A benne található Kavicskép-illusztrációknak és a szövegének is én vagyok a szerzője.  A könyv  23x22 cm, keménytáblás, fűzött, teljesen kihajtható, a legjobb minőségben készül, strapabíró, könnyen kézben tartható. 32 oldalas, minden rövid szövegrészhez van egy mesekép. A mese gondolatokat ébreszt, szociális érzékenyítő hatású, a perifériára szorult „testvérre” fókuszál, „továbbgondolásra sarkall” és megtanít arra, hogy az utolsókból lehetnek elsők, és az elsőkből lehetnek utolsók.  Mindezt úgy tanítja meg, hogy egy kedves, szívmelengető történetbe burkolja az üzenetet. Ára 2500 Ft, a csomagküldés 1000 Ft. (1-3 db könyvnél 1000 Ft a szállítás.) Előrendelések már leadhatóak, az üzenetküldés menüpont alatt várom, hogy megírjátok, hány darabot tegyek félre számotokra.  A könyv egyelőre korlátozott számban lesz kapható, így aki szeretne, jelezze nekem időben!

 

Szerzői jogok

A kavicsmuvesz.hu (és a hozzá kapcsolódó, vele azonos, összevont kavicskepek.com) weboldal(ak), (továbbiakban mindkettőt takarja: kavicsmuvesz.hu) illetve annak tartalma, minden részlete szerzői jogvédelem alá esik.

Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a kavicsmuvesz.hu tulajdonosa (továbbiakban: tulajdonos) jogosult. A tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A weboldal és az azon megjelenő szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alá esnek, azok felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére kizárólag a tulajdonos jogosult. E tiltó rendelkezésnek minősülő nyilatkozat az 1999. évi LXXVI. törvény - a szerzői jogról - alapján készült. A törvény megsértése jogi és anyagi következményekkel jár.

A szellemitulajdon-védelem alapjai

A szellemi tulajdon az ember szellemi tevékenységéből fakadó eredmény, szellemi alkotás, amely különleges jogi védelmet élvez.  (Tárgya a szerző személyiségéhez kötődő jogosultságok elismerését és oltalmát is jelenti.  Ide tartozik maga a produktum, mint kavicskép, annak háttere, témája, azon belül az egyedisége. Ide tartoznak a szerző által megfogalmazott szövegek, írások, illetve minden egyéb ötlet, ami jelen szövegben nem kerül megemlítésre.)

A szellemi tulajdon a tulajdonjoghoz hasonló, abszolút szerkezetű jogviszony, amelynek a polgári jog területén belül létrehozott szabályrendszere kizárólagos vagyoni és személyhez fűződő jogok biztosításával nyújt jogi védelmet a szellemi alkotások létrehozói számára.

A törvény védi azokat a szellemi alkotásokat is, amelyekről a külön jogszabályok nem rendelkeznek.

Szellemitulajdon-védelem a szellemi alkotás létrehozója számára biztosított erkölcsi és anyagi védelem.

A szerzői jog a szerzői mű (pl. művészi alkotás, szövegírás) alkotóját megillető védelem, amely biztosítja a szellemi tevékenység erkölcsi és anyagi megbecsülését is számára.

A szerző az az ember, aki a szerzői művet a saját szellemi tevékenységével, egyéni-eredeti jelleggel létrehozta.

A felhasználás a szerzői mű egészének vagy részének használatát jelenti, így pl. másolását, idézését, előadását, kiadását, forgalmazását, interneten való közzétételét (a szerző és az eredet megnevezése nélkül), átdolgozását, átfogalmazott verzióját, kiállítását.

A felhasználási engedély a szerző hozzájárulása ahhoz, hogy a művét valaki más bármilyen formában felhasználja. Ennek elmaradása szerzői jogsértést eredményezhet. 

A szerzői jogsértés az a cselekmény, amely a szerzőnek biztosított védelmet valamilyen módon megsérti, és amelynek – a sérelem súlyától függően – különböző hátrányos következményei lehetnek.  

A védjegy egy termék vagy szolgáltatás azonosítására alkalmas megjelölés, fő funkciója a fogyasztók tájékoztatása, hogy meg tudják különböztetni egymástól a termékeket, szolgáltatásokat, illetve a termék által képviselt minőséget szimbolizálják. Szinonimájaként a köznyelvben a márkát és a logót is használják.  

A hamisítás más termékének, alkotásának a lemásolása vagy utánzása anélkül, hogy ahhoz a termék vagy alkotás tulajdonosa (megalkotója, feltalálója, kifejlesztője) hozzájárult volna. Ez a szellemi tulajdon megsértését jelenti.

Nagykanizsa, 2019.04.17.

Ajánlatkérés