Egy kalapos kavicskép története

A "Zsenge szerelem" című kavicskép története

A „Zsenge szerelem” című kavicskép az már az első kiállításomon szerepelt, az egyik legkedveltebb darab lett. Többen szerettek volna hasonlót rendelni, dehát ki kell várni, amíg ilyen különleges kavics-kalapot ad a természet. Mindig nyitott szemmel járok. Egyszer végre „szembe jött” velem egy ilyen kavics-kalap.

Egy női táska, és pár kavicskép hozzávalói

Rengeteg dolgom volt azokban a napokban, ezért „feneketlen” női táskám titkos bugyraiba süllyesztettem a fejfedőt. No meg később egy másikat is. (Meg egyéb kavicsokat…meg különös fakérget, meg tobozt, meg még egy követ, meg platánfadarabokat, és a platánfa bolyhos termését, ami szétmállott a táskámban, stb…) Aztán, amolyan szórakozott „művész-lélek” módra el is felejtettem, hogy mitől nehezedik egyre inkább a pakk. Egyszer megkértem valakit, hogy fogja már meg a táskámat, amíg felveszem a kabátomat… hát majdnem lerántotta a földre a „retikülöm”.  

Hogyan lett a kavicsokokból falikép?

Hazaérkezvén amolyan „nagytakarítást” végeztem a táskámban. Ekkor előkerültek a különös kövek, kavicsok, köztük a kalapok, mint a megálmodott kavicsképek  legfőbb kellékei. Megnéztem a „rendelős füzetemet”, hogy mire is ígértem meg könnyelműen a nagy, és nem mindennapi formájú kalapos képeket, hát nagy örömömre pont időben voltam. (Hozzáteszem, még soha nem fordult elő, hogy ne készült volna el a megígért időpontra egy kép). Elkészültek tehát a kalapos kavicsképek. Az egyiket születésnapi ajándéknak szánták, a másik sorsáról egyelőre nem tudok, de az biztos, hogy mindkettő különleges lett. Szóval, az egyedi faliképekhez egyedi történet jár…, ha szívesen olvassátok, máskor is elmondom egy-egy kavicskép készítésének történetét.

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!