Egyedi képek - egyedi stílus

Egy weboldal létrehozásánál fejtörést okozhat a Logo, és az arculat kialakítása. Nekem nem kellett ezen gondolkodnom. Magától értetődő és egyértelmű volt, hogy rögtön „kavics-pihetoll” design-ra tettem javaslatot. Hogy miért? Mert mindig azt éreztem, hogy az egyedi képek így, kavicsokból is „lágy” vonalakat és érzésvilágot tükröznek. Persze nem csak én éreztem ezt, rengeteg hasonló visszajelzést kaptam.

 

Egyedi személyiségeknek –  egyedi képek...

 

… mert igaz, azt ti tudjátok leginkább elmondani, hogy milyen benyomást kelt bennetek egy-egy általam készített egyedi kép, ha ránéztek. Rengeteg olyan hozzászólást, üzenetet, levelet kaptam, amiben megírtátok, hogy felfedeztétek  a „kemény kövek” és a lágy vonalak közötti kontraszt feszültségoldó, nyugalmat árasztó, kellemes érzéseket kiváltó hatását. 

Nagy öröm számomra minden ilyen visszajelzés, hiszen én is így élem meg alkotás közben. Azt vallom, hogy minden egyedi kép "tükör", amolyan „lélek-lenyomata” annak, aki alkotja, és annak is, aki nézi, mert hogy mit érzékel, és hogyan látja, abban a saját lelkivilága is nagy szerepet játszik. Elő tud hozni egy kavicskép mélyen levő, talán elnyomott érzéseket? Egyszer azt írta valaki, hogy hosszú ideig nézte az egyik alkotást, ami sok mindent hozott elő lelke legmélyéről, és ezt nagyon pozitívan élte meg. Szinte könnyűnek érezte a lelkét. A kavicsművészet lényege nálam tulajdonképpen ez, hogy a nehéz is könnyű lehessen...

Egyedi kép - egyedi alkotó...

...egyedi Logo és arculat

 Ha egy szóval kellene összefoglalni, amit az egyedi képek készítése közben érzek, akkor a „könnyedség” lenne az egyik legtalálóbb és legáltalánosabb  kifejezés. Mi is lehetne kifejezőbb szimbólum minderre, mint a kő, és a puha madártoll együttese? Ezért választottam – a ti visszajelzéseitek alapján is -  ezt a szimbólumot.

Szilajka Erzsébet kavicsművész

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!