Milyen kavicskép illik a lakásomba?

Lehet, hogy a kavicskép toplistás helyezést fog elérni otthonodban is?

(Lakásom a lelkem tükre) … ezt eddig is tudtuk. A sokféle stílus és divatirányzat között olykor önmagunkat keressük. Akkor is, amikor egyedi falikép után nézünk. Mi az, ami a leginkább tükrözheti azt, hogy milyenek vagyunk valójában? El lehet-e választani egymástól a két kérdéskört: Milyen a személyiségem vagy/és (mit diktál) a divat? Találkozik-e a kettő, illetve szét lehet-e választani egymástól? Mitől lesz valóban különleges az otthonom? Mit jelenthet egy-egy kavicskép?

A kavicskép – mint stílusos kiegészítő

A feltett kérdéseket csak gondolatébresztőnek szántam. Azt hiszem, mindenki megtalálja rá a helyes választ. De hogy jön ide az egyedi falikép? Mi több: a kavicskép?

Valaki egyszer úgy fogalmazott, hogy „jó értelemben meghökkentő” alkotás egy-egy kavicskép.

Egyrészt szokatlan a háromdimenziós jellege, másrészt nincs két egyforma kavics, így két egyforma kép sincs, tehát az egyedisége utánozhatatlan. De ezen is túlmutat az, hogy van a kavicsokban valami „áthidaló jelleg” a stílusok között.

Ahányféle stílus – annyi kavicskép

A teljesen letisztult, minimalista stílus kedvelői jelezhetik a megrendelésüknél, hogy a képet ennek megfelelően alkossam meg. A rusztikus, klasszikus, vagy a mindig romantikus vintage stílus rajongói szinte bármelyik képemmel feldobhatják a lakás hangulatát. Hallottatok már a századközepi modern irányzatról? Mond valamit az ipari stílus a maga nyers beton felületeivel? A nautical / tengerész világhoz mit szólnátok? Mit árul el a bohém enteriőr? S hogy tovább fokozzam, a városi modern, vagy eklektikus stílus? A skandináv? A mediterrán? No és a retro? Vagy inkább a neo-barokk? A különleges japán stílus? Vagy repüljünk inkább egyenesen Marokkóba? A vidéki, country környezet még jobban tetszene?

Nincs az a környezetére igényes ember, aki gondolatban el ne játszott volna a fenti lehetőségeken, hacsak nem kifejezetten egy konkrét stílus kizárólagos kedvelője. Nem beszélve arról, hogy az ízlés divattól függetlenül is változhat. Lakásfelújításkor például gyakran előfordul, hogy valami változásra, újításra vágyunk, ami olykor homlokegyenest más, mint a korábbi. (Jó hír: a kavicskép oda is illeni fog.) Az sem ritka, hogy egy lakásban ahány szoba, annyi stílus.

Végül is egy a fontos: jól érezzük magunkat abban az élettérben, ami az otthont jelenti számunkra.

A kavicsképek, mint egyedi képek szerepe ebben lehet meghatározó, hiszen ahogy mondtam, minden stílussal párosítható; akár kimondottan hozzá igazítható. Sőt, még tovább megyek: igazodik magától is!

Akár egyedi, különleges ajándék ötletet kerestél, akár a saját lakásodba szeretnél képet rendelni, meg fogjuk találni a közös nevezőt, jó helyen jársz!

 

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!