Mire figyeljünk, ha több dekor képet teszünk egymás közelébe?

Ahogy ígértem, folytatom lakberendezés – lakásfelújítás témakörben  a gondolataimat, mivel most ez ügyben én is érintett vagyok. Ha adott egy falszakasz, ahol több dekor képet is szeretnénk egymás mellé tenni, bizonyos szabályokat jó figyelembe venni.

Dekor képek, kavicsképek helyes felrakása

Ha adott egy falszakasz, ahol több dekor képet is szeretnénk egymás mellé tenni, bizonyos szabályokat jó figyelembe venni. Az első, és talán legfontosabb, hogy az emberi agy „szimmetria-párti”. Bár meg lehet próbálkozni aszimmetrikus felhelyezéssel is, ha maga a kialakítás harmóniában van a szoba más részével. Pl. ha szekrénysor maga is aszimmetrikus,  a kavicsképek vagy más képek felhelyezése követheti, visszatükrözheti a formáját.

Végre hozzám is felkerülhetnek a falra a kavicsképek

Egyelőre a tervezgetés fázisában vagyok, mivel előbb még ki kell festenünk. A mellékelt fotókon azokat a skicceket láthatjátok, amiket eddig elkészítettem. Melyik tetszik a legjobban? Nekem a kissé elcsúsztatott forma. Amikor a felső és az alsó sor egymást tükrözi, de egy kissé „kilóg” bal oldalt és jobb oldalt is. Ha jobban megnézzük, mégis a képzeletbeli négyszög keretein belül.

A kavicsképek elhelyezése egy képzeletbeli négyszög határain belül

Tehát, az egyik legegyszerűbb módja a harmónia elérésének, ha a kavicsképeket egy képzeletbeli téglalap, vagy négyzet határvonalaival párhuzamosan, azon belül is szimmetrikusan helyezzük fel. Amikor megleszek (ne várjátok mostanában, majd inkább nyár derekán), akkor ígérem, fotókon is megmutatom.

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!