Néhány szó a kavicsképek méretéről

Amíg a megrendelők kezébe nem kerülnek a kavicsképek, fotóról nehezen tudják elképzelni, hogy élőben mekkora a kavicskép, s a képen maga a kavics. Ezért megmutatom nektek!

Mekkora egy átlagos kavicskép?

Azért csatoltam „élő” fotókat ehhez a blog-bejegyzésemhez, mivel a kezemben sokkal jobban viszonyítható a kavicsképek valódi mérete, arányai. Nem kis kavicsokkal dolgozom, bár a fotók első látására a legtöbben miniatűröket képzelnek maguk elé. A kép valójában méretes, minden egyes darab nagyon mutatós.

Melyik a két leggyakrabban rendelt, legkedveltebb kavicskép méret?

A 24x34 centiméteres kavicskép az A/4 méretnél kb. 4-4 centivel nagyobb minden oldalon – a fotón a mókust ábrázoló kavicskép ebben a méretben készült. A következő méret a 35x40 centis kavicskép – a jégtáncos párt ábrázoló kép a kezemben. Ugye, milyen mutatós? Ez a két méret a legkedveltebb vásárlóim körében.

A kavicskép kompozíciók alakulása

Egy-egy kavicskép kompozíciójának kialakításakor minden kavics elhelyezése az egyedi kép arányaihoz megfelelően igazodik. Bevallom, olykor több-tíz-kilókat kell átforgatni ahhoz, hogy minden passzoljon. De olyan is előfordul, hogy a kő „megszólít” a kupac tetején: „Hé, figyelj, én vagyok az!” Aztán, van úgy, hogy félre kell tenni egy képet hosszú időre, mert az az egy bizonyos kavics, ami a befejezéshez kellene, még nincs meg. Most például egy csellót keresek egy fiúcska kezébe. Tulajdonképpen egy babapiskóta szerű kavicsra lenne szükségem. Úgy tűnik, még várat magára. Ha érdekel, hogy egy-egy különleges kavicsnak mi a története, olvasd máskor is a bejegyzéseimet, sokat fogok még erről mesélni!

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!