Nyár – itt az esküvőszezon! A kavicskép igazán különleges ajándék…

Elfogytak a „last minute” tartalék- esküvői kavicsképek, de ez nem jelenti azt, hogy éppen most is ne készülne egy, amolyan „tegnapra szeretnék rendelni egyet”, utolsó pillanatban is elvihető kavicskép. 


Esküvői kavicsképek

 

Nagyon népszerűek azok a kavicsképek, ahol egyszerűen, a vőlegény és a menyasszony ábrázolásával teljes a kompozíció. A kavicskép ilyenkor kap egy visszafogott, mégis gyönyörű dombormintás bordűrt, a menyasszony fátylát pedig áttetsző, opálos tengerüvegből készítem. A kavicsok teljesen egyedi formája teszi változatossá és különlegessé a kavicsképeket.


Kavicskép, mint „örök”, „törhetetlen” 


A vőlegény és a menyasszony egymást ölelő, mindennél erősebb, mégis lágy egybefonódását a kavicsokkal nagyon jól ki lehet fejezni. A kavicskép elmondja azokat az érzéseket, amelyeket az örökkévalóságon át élni szeretnénk. A kő mindig az erős, szilárd alap szimbóluma. Ha az idő próbáját kiálló kavicsképen van megörökítve két élet egybefonódásának pillanata, találóan emlékeztet arra, hogy a kapcsolatnak is ki kell állnia az idő próbáját. 


A kavicsképek üzenetei


Ha az esküvői témánál maradunk, egy csomó mindent „bele lehet álmodni” a kavicsképekbe. Az ifjú pár, aki kapja a kavicsképet, számos szimbólumot tehet hozzá, ami csak megfogalmazódik benne. Igazán széles a tárháza a lehetőségeknek. Különösen, mert a kavicsképeknek nincs meghatározott arca, bárki „beléphet” a szereplők helyére. Szeretetre, elfogadásra, állandóságra mindenkinek szüksége van. Egyszer azt olvastam, hogy – amennyire embertől telhet -, akkor igazán harmonikus egy kapcsolat, ha a társ egyszerre „barát”, „szerető”, és „cinkostárs” (a szó jó értelmében…). Alá tudom írni ezt a hármas listát, érdemes a kritériumokon egyenként elgondolkodni. Mit jelent a barát? Mit jelent a szerető? Mit jelent a cinkostárs (még mindig jó értelemben véve). 
Amikor kavicsképet készítek, „hozzáálmodom” többek között a fenti gondolataimat… , azt mondják, ez érződik a képeken. Ha te is éppen „last minute” szeretnél egy ilyen esküvői képet, szólj bátran, hátha éppen készülőben van a következő…

 

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!