Táncoló kavicsképek

Minden kavicskép üzenet. A mai, táncos most különösen is szól mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, erőseknek és gyengéknek, fürgelábúaknak és „megmacskásodott” lábúaknak… Megígéred, hogy teszel egy próbát? Ha nem tudsz "ugrándozni", csak ringatózz a zenére.

Kavicskép - üzenet

„Dicsérem a táncot, mert szabaddá tesz a nehéz dolgoktól, és mert azt, aki egyedül van, bevonja a közösségbe. Dicsérem a táncot, mert az egészséget és a szellem tisztaságát szolgálja, mert könnyeddé teszi a lelket. A tánc átváltoztatja a teret, az időt és az embert. Ezeket mind az agy, az akarat, és az érzések által a szétesés fenyegeti. A tánc az egész embert követeli. Az embert, aki szíve középpontjában van lehorgonyozva, oda, ahol nem rabja a szenvedélyeknek, embereknek és dolgoknak, oda, ahol nem rabja az elhagyatottság démonjának saját énjében. A tánc felszínre hozza a szabad embert, a könnyed embert, egyensúlyba hozza minden erővel szemben. Dicsérem a táncot. Ó, ember, tanulj meg táncolni!” Szent Ágoston

Tánc témában már többször készítettem kavicsképeket. Kipróbáltam már a társastáncot, és a néptáncot. A flamenco pedig a bakancslistámon vár. Nagyon régóta szeretném megtanulni. A lényeg, hogy a fenti idézet minden sorát aláírom. Aki táncol, tudja, hogy mennyire igaz.

A néptáncos kavicsképek

Nagyon ritkán festek kavicsokra. Leginkább természetes formájukban szeretem felhasználni őket. A néptáncos kavicsképek azonban így a legkifejezőbbek, ha a kavicsok színt kapnak. Így adják vissza igazán a magyar néptánc hangulatát.

Remélem, minél többen kedvet kaptatok a tánchoz!

Kérdéseiteket, megrendeléseiteket az alábbi email-címre várom: kavicsmuvesz@gmail.com

A választ feltétlenül nézzétek meg a SPAM mappában is!